måndag 20 maj 2013

Lamprenovering.

Det blir inte så mycket virkat här just nu. Det beror på tre saker. Det första är att sommaren har ju kommit! Och då tappar jag virklusten lite, virkning hör lite hösten och vintern till. Det andra är att S blir allt större och med det sover han mindre, tidsbrist med andra ord. Och det tredje är att jag de senaste veckorna till och från har haft väldigt ont i mina händer och underarmar... Varför? Vet inte! Kan det vara överansträngning från när jag tokvirkade till mässan?! Ingen aning. Lugn lugn ni som har lämnat en beställning kommer självklart få den, allt tar lite längre tid bara.

Nyligen fick jag två lampskärmar av min farmor. Jag kände att de inte riktigt passade in i vårt hem... så hur renoverar man en lampa? Googla googla. Jag har aldrig gjort något sådant tidigare.
Efter lite googlande så satte jag igång. Jag började med att "klä av" skärmarna. Sen ritade jag av en "tårtbit" på ett smörpapper.
Ritade och klippte ut 8 "tårtbitar". Sydde ihop alla bitar till en "kjol". Limmade lite här och där. Och ja, Voila! 
Helt OK va?! Nu får ni tänka på att det var min första lampskärm EVER. Min syslöjdlärare skulle väl svimma om hon såg den men jag är nöjd. Bara jag hittar rätt tyg ska jag nog ge mig på den andra skärmen.

1 kommentar:

Petra / Popetotrora sa...

Riktigt snitsigt! Jag har precis köpt en liknande lampskärm på loppis men det kändes himla klurigt att få på nytt tyg på den. Så jag strippade helt enkelt skärmen, målade och låter den vara naken. Imponerad av att du fick på nytt tyg så snyggt, med andra ord. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...