fredag 18 januari 2013

Nyttigt knäckebröd

Visst låter det seriöst och svårt att göra sitt eget knäckebröd?
Men det behöver det inte alls vara, det här måste vara ett av de lättaste recepten som finns. Och gott! Lika gott utan smör som med.
Recept

2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
3 dl kokande vatten
Flingsalt

Rör ihop alla torra ingredienser och häll på oljan. Häll sedan över det kokande vattnet och rör ihop till en smet. Bred ut smeten på en ugnsplåt, använd bakplåtspapper. Det ska vara tunt. Strö över flingsalt. Grädda ca 1 timme i ugnen på 150 grader. Låt brödet svalna och bryt sedan i bitar. 
Om du vill ha jämna bitar med raka kanter på brödet, ta ut plåten efter halva tiden. Skär skåror med en vass kniv och grädda färdigt.
Perfekt nu till helgen som gåbortpresent istället för blommor. Har man inga fina burkar hemma kan man ta en  gammal glasslåda och pimpa med lite fint papper. Min låda ska min farmor få!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...